Tuesday, November 17, 2009

Synopsis Projektarbete



Grupp
Nathalie C. Andersson
Melanie Haider
Niklas Knutsson

Projektnamnsförslag
Sagovärlden, Bokhyllan, Sagoskatten

Målgrupp
Barn och andra intresserade.

Syfte
Inspirera barn till läsning och upptäckande av de världar som finns i böcker och sagor.

Idé
Vi vill göra en slags sagovärld där besökaren kliver in genom en dörr som knarrar och kommer in i det gamla, bortglömda sagobiblioteket. Där finns en bokhylla med mängder av gamla böcker, alla dunkelt upplysta. Man ser bokryggarna och böckernas titlar och kan dra ut böcker ur hyllan. Då slår boken upp sig och man kan välja om man vill läsa boken, väljer man det så sugs man in i sagan. Annars kan man ställa tillbaka boken i hyllan och välja en annan titel.

Vi tänker att vi ska välja mellan två och fyra sagor och animera dessa, så att det är filmen man sugs in i när man väljer att läsa en bok. Vi måste då både spela in sagorna med ljud och sedan animera dem. Hur mycket tid det tar att göra varje saga kommer bli avgörande för hur många sagor vi hinner med att göra.

Vi tänker göra en del saker gemensamt, till exempel introduktionen och bokhyllan. Spela in berättelserna med olika röster och liknande. Sedan får vi dela upp det så att man gör grunden till några sagor var och att vi sedan hjälps åt att bearbeta materialet i slutet.

Teknisk struktur
Vår tanke är att vi har de här tre undernivåerna som syns på flödesschemat nedan. Tanken är då att vi ska ha alla delar som separata swf-filer som ska länkas in i de andra dokumenten. Vi kommer främst använda oss av ljudfiler, bilder och animationer som vi gör i Flash.

No comments:

Post a Comment